Aktiiviliikkujan Terweyspaketti

Terveydestään kiinnostuneelle aktiiviliikkujalle suunnattu pakettimme sisältää kattavien perustutkimusten lisäksi muun muassa liikkujalle tärkeiden hivenaineiden mittauksia.

Varatessasi pakettia nettiajanvarauksen kautta, kirjoita ajanvarauksen syy-kenttään paketin nimi.

Tutkimukset

-PVK (Perusverenkuva) – Verenkuva kertoo verisolujen eli punasolujen, valkosolujen ja verihiutaleiden määrän sekä tietoa punasolujen laadusta. Peruskoe, jota käytetään useiden sairauksien ja yleisen terveydentilan arvioimiseen.

-Lipidit – Kertoo veressä kulkevien rasva-aineiden määrästä. Tuloksena raportoidaan veren kokonaiskolesteroli, LDL (huono) kolesteroli, HDL (hyvä) kolesteroli ja triglyseridit. Lipidiprofiili auttaa arvioimaan sydän- ja verisuonitautien riskiä.

-hs-CRP (herkkä-CRP) – Tämä on tarkennettu versio CRP-testistä, joka mittaa tulehdustilaa elimistössä. Kohonneet hs-CRP arvot kertovat matala-asteisesta tulehduksesta joka liittyy suurentuneeseen sydän- ja verisuonisairauksien riskiin.

-HbA1c (Glykosyloitu hemoglobiini) – ”Pitkäaikaissokeri”. Mittaa keskimääräistä verensokeritasoa viimeisten 2-3 kuukauden aikana. Tämä testi on tärkeä erityisesti diabeteksen toteamiseksi ja sen seurannassa.

-Krea (Kreatiniini) – Kreatiniini on kuona-aine, jota munuaiset suodattavat pois verestä. Sen määrä veressä kertoo kuinka hyvin munuaiset kykenevät tehtäväänsä veren puhdistajana.

-D-25 (D-vitamiini 25-hydroksikolekalsiferoli) – Mittaa D-vitamiinin määrää veressä. D-vitamiini on tärkeä luuston terveydelle ja immuunijärjestelmän toiminnalle. Alhainen D-vitamiinitaso voi altistaa erilaisille terveysongelmille, kuten luuston haurastumiselle ja heikentyneelle vastustuskyvylle.

-Ferritiini – Proteiini, joka varastoi rautaa kehossa. Ferritiinitaso kertoo kehon raudan varastojen määrästä. Alhainen ferritiini voi viitata raudan puutteeseen.

-TSH (Kilpirauhasta stimuloiva hormoni) – TSH on hormoni, joka säätelee kilpirauhasen toimintaa. Kohonnut TSH-arvo voi viitata kilpirauhasen vajaatoimintaan (hypotyreoosi), ja matala TSH-arvo voi viitata liikatoimintaan (hypertyreoosi).

-Na (Natrium) – Testi kertoo natriumin määrän veressä. Natrium on tärkeä elektrolyytti ja vaikuttaa neste- ja happo-emästasapainoon, verenpaineeseen ja solujen toimintaan.

-K (Kalium) – Testi keroo kaliumin määrän veressä. Kalium on myös elektrolyytti ja tärkeä solujen toiminnan sekä sydämen ja lihasten normaalille toiminnalle.

– Mg (Magnesium) – Magnesium on tärkeä mineraali, joka osallistuu lukuisiin elintoimintoihin, kuten lihasten ja hermoston toimintaan, luuston terveyteen ja energia-aineenvaihduntaan. Alhainen magnesiumtaso voi aiheuttaa lihaskramppeja ja muita terveysongelmia.

-Ca-Albk (Kalsium, albumiinikorjattu) – Mittaa veren albumiiniin sitoutuneen kalsiumin määrää. Tämä mittari auttaa arvioimaan kalsiumin saatavuutta elimistössä. Kalsium on tärkeä luuston, lihasten ja hermoston normaalille toiminnalle.

-B12-TC2 (B12-vitamiini ja sen kuljettajaproteiini) – Mittaa B12-vitamiinin määrää veressä ja sen kuljetusta kehossa. Alhainen taso voi viitata B12-vitamiinin puutokseen, joka voi aiheuttaa muun muassa anemiaa eli alhaista hemoglobiinia.

Valmistautumisohjeet

– Huom! Tämä tutkimuspaketti sisältää TSH-osatutkimuksen jonka oikeellisen tuloksen varmistamiseksi näyte tulee ottaa klo 7-14 välisenä aikana

– Näitä verikokeita varten ei tarvitse paastota.

– Ennen näytteenottoa tulisi välttää rankkaa liikuntaa n. 24 h. Älä nauti kahvia, teetä, vitamiineja, tilapäisesti käytettäviä lääkkeitä, tupakkaa näytteenottoa edeltävänä iltana klo 22 jälkeen.

– Älä käytä alkoholia näytteenottopäivänä tai edeltävänä päivänä.

– Voit ottaa säännöllisesti otettavat lääkkeet normaalisti ennen kokeisiin saapumista.

– Aamulla ennen näytteenottoa on oltava hereillä vähintään yksi tunti.